tutorial - bronze

En tutorial på en lite mer vardaglig look, med bronziga och bruna färger :)

Applicera vit kajal på ögonlocket och jämna ut det med fingrarna.


Lägg en ljus champagne-färgad/ljusbrun, med lite skimmer i, längst in på ögonlocket. Sen mörkare bronzig/brun skugga längst ut och lite upp i ögongloben.


Lägg en ganska mörk brun i ögongloben och sudda. Lägg sen en ljus, skimrig guldig skugga på mitten av ögonlocket. Lägg skuggor på nedre fransraden, ljusa där inne och sen mörkare där ute.

Dra en linje med en brun kajal på övre fransraden, och smoka ut den med en tunn, hård borste. Lägg brun kajal på övre och undre vattenlinjen också.

Ta på mascara, och tadaa!

tutorial - moonlight

Idag har jag varit duktig och gjort två tutorials till er, den första är på denna looken, med blått, lila och svart.
OBS! Detta ger väldigt mycket fall-outs, det vill säga det faller ner mycket ögonskugga på kinderna, så lägg lite löspuder på kinderna innan du börjar och svep bort det när du är klar med skuggorna, så försvinner allt!

Lägg ett tunt lager primer över ögonlocket, ända upp till brynbenet, och lite på nedre fransraden.

Ta en turkos lätt skimrig skugga och lägg på hela ögonlocket. Jag använder nr 09 från Pierre René.

Blanda två olika blåa skuggor, och lägg ovanpå den turkosa.

Lägg en lila skugga över det blåa och sudda så det blir jämnt.

Ta en matt svart skugga och lägg mellan det blåa och lila. Lägg en vit skugga som highlight under ögonbrynen.

Med en liten, tunn borste, lägg blå skugga på inre delen av nedre fransraden, och lila där ute. Lägg sen svart över det lila.

Ta kajal eller som jag, gel-liner, och lägg som på bilden. Ta svart kajal på vattenlinjen.

Böj fransarna och på med mascara, klart! :)


straightened or natural.. that's the question



Plattat eller naturligt hår.. det är frågan. En ganska lätt fråga för mig, som ni kanske förstår när ni ser bilden, där jag har plattat ena sidan och låtit den andra vara.

Mina naturliga lockar är väldigt sällan fina, det blir oftast bara en frizzig, ostyrig röra, och håret ser slitet och torrt ut även om det inte är det. Tyvärr. Så då åker ju min kära plattång fram, och genast ser man att håret faktiskt är friskt, glansigt och mjukt! Färgen syns dessutom bättre.

Vad jag vill säga är att var inte så rädda för plattänger, så länge man sköter håret bra, har i värmeskydd och ger det massor med fukt, är det inte så farligt!


tutorial - smokey with a hint of purple


Här kommer en tutorial på denna looken, med lila, svart och vitt! Tyvärr blev vissa bilder inte så bra, eftersom det började bli mörkt ute och jag är helt skakig idag. Och ljuset "washes out" färgerna, haha! Men bättre än ingenting, so here we go!

Lägg din bas!

Lägg primer över hela ögonlocket ända upp till brynbenet. Ta lite på nedre fransraden också.

Ta lite vit kajal på inre delen av ögonlocket och jämna ut det med fingret.

Kommer använda denna lilla paletten från Isadora, nr 52 Purple De Luxe.

Lägg nr 1 och 2 längst in, sen nr 3 och 4 längst ut. Riktigt dåliga bilder, det mörka syns inte alls..

Ta sen en matt svart skugga, denna är från 88 matte palette från Coastal Scents, längst ner till höger.

Och lägg den i yttre delen av ögongloben och längst ut på locket, och sudda så det blir jämnt. Lägg sedan vit skugga under brynet.

Ta paletten från Isadora igen (eller liknande skuggor du har) och ta nr 1 och 2 i ögonvrån, sen nr 4 på undre fransraden. Lägg vit kajal på vattenlinjen.

Ta en svart flytande eyeliner eller som jag, en gel-liner. Jag använder Fluidline från Mac, med en tunn snedskuren pensel.

Och dra en tunn linje med en liten vinge längst ut. Om du använder en gel-liner, ta det som är kvar på penseln och dra på nedre fransraden. Annars ta en kajal.

Böj dina fransar och ta på mascara. Klart! :)


Jag la sedan ett ganska ljust rosa läppstift (nr 30 Hard Rock Sweetie från Viva La Diva) och ett persiko-rosa läppglans (Silk Gloss Peach Glow från Max Factor).

torr hud?



En kräm jag inte klarar mig utan på hösten och vintern är denna från Eucerin, som går att köpa på apotek. Jag får så torr hud när det är kallt ute att jag inte kan röra ansiktet utan att det gör ont. Prova denna om ni känner igen er.. huden blir mjuk och len direkt! Det står att den passar alla hudtyper, men den är ganska fet så jag tror bara man bör använda den om man har torr och känslig hy!

sorry

Förlåt för att jag aldrig uppdaterar, men det är svårt mitt i veckan nu när det är mörkt när man kommer hem. Lovar att jag ska lägga upp minst en tutorial i helgen, också ska jag förbereda några inlägg som jag kan lägga upp nästa vecka! :)

Men nu ska jag njuta av min fredagkväll!


shopping



Dagen har spenderats i Ullared för studiebesök och shopping. Jag köpte inte så mycket, men hade väldigt roligt med tjejerna! :)


hårspray, peeling

eye makeup remover, deo

grymma sminkborstar för 10 kr/st! ena sidan till ögonskugga (man kan göra ALLT med den!) och andra till gel-liner bl.a. och en t-shirt som alla fyra köpte, ska ha på oss de imorgon :D hihi

blondie

Guess what? Jag har klippt mig! Klippte av de slitna topparna och en snelugg, som jag älskar! Och det bästa av allt - jag kan nu kalla mig blondin igen! Har ungefär min naturliga hårfärg nu, helt underbart! Ångrar bittert att jag en gång i tiden färgade mitt hår mörkbrunt..!



Före! Rakt (inte naturligt, plattade det imorse), hänger tråkigt och någon rödbrunblond färg!



Efter! Det är ljusare på riktigt, svårt att fota när det börjar bli mörkt. Min frisör bara fönade håret istället för att platta så det är fluffigt och busigt nu, gillar det! Är supernöjd med min snelugg, så skönt att ha lugg igen! Jag är helt motiverad till att göra olika frisyrer nu, jag tror detta kommer se skitbra ut rakt, lockigt, naturligt, uppsatt - you name it! Ah, härligt med förändring!

Vad tycker ni?


glossy pink lips




Fina rosa läppar med läppennan Something Borrowed från Make Up Store och läppglanset Flamingo Pink från Barry M (kan köpas på iamias.se)



första intrycket - tresemmé



Jag har nu provat mina nya schampoo & balsam från Tresemmé, och tänkte skriva lite kort om mitt första intryck av dem!

Anti Breakage Schampoo
Jag blev lite förvånad när jag hällde ut en klick av schampoot i min hand, det är som en gelé, en rinnig, genomskinlig gelé! Har aldrig sett ett genomskinligt schampoo innan. Det luktar gott, men väldigt svagt. Håret blir ganska strävt när man masserat in det i hårbottnen, det känns torrt och tovigt. Vilket jag tycker är lite konstigt, eftersom det är anpassat för torrt och skadat hår. Så detta shampoot blev jag inte så imponerad av..

Moisture Rich Conditioner
Balsamet däremot, OH MY GOD! Detta är inte genomskinligt, utan ser ut ungefär som andra balsam, fast inte lika tjockt. Det luktar likadant som schampoot ungefär, också ganska svagt. Känslan och konsistensen är helt underbar och det redde ut alla tovor direkt. Det är väldigt utredande! När jag sköljde ur det efter ca två minuter kändes det som jag hade gjort en inpackning, håret är mjukt och fritt från tovor! Kärlek vid första ögonkastet! :D Väldigt väldigt imponerad!

carrots

Jag har inte uppdaterat på flera dagar, förlåt! Men blogg.se har krånglat och nu har jag gått och blivit riktigt förkyld.. Jag var det för bara ett litet tag sedan, jag brukar inte vara sjuk såhär ofta! Mår i alla fall otroligt dåligt, visst känns det som att man seriöst håller på att dö varje gång man är förkyld? Hatar det! Och på måndag ska jag klippa och slinga håret, och på tisdag ska jag till Ullared med klassen. Är jag inte frisk då blir jag galet besviken. Det skulle inte förvåna mig om man säger så.

Men jag har ett litet tips till er med finnar! Ät morötter!
Min hud har varit bråkig i några månader nu, och det har varit rätt jobbigt, för jag brukar inte ha finnar. Självkänslan sjunker ju såklart lite, och man vill ju täcka det, och när man har en massa smink på kan inte huden andas så bra och finnarna kommer antagligen stanna kvar. Så läste jag någonstans att en tjej hade jättemycket finnar, men de försvann allihop när hon började äta morötter. Och jag var villig att testa allt, och att käka morötter är ju inte så jobbigt! Så jag åt en rå morot varje dag i en vecka, och jag har inte fått en enda ny finne sedan dess! Jag har ju lite märken kvar efter de gamla eftersom de var där så länge, men min hud känns så mycket bättre! Efter en vecka, helt sjukt!

Så gå och köp lite morötter nu, helst ekologiska!

blogg.se vill inte ladda upp bilder så det får bli ett tråkigt inlägg utan bilder, men ni fick ett bra tips i alla fall :)

garnier pure daily gel wash



Efter skolan stack jag och köpte en ny ansiktsrengöring, min favorit, eftersom min första flaska är slut, efter flera månader. Håller länge, är billig (runt 60 kr) och är fantastiskt bra om du har finnar! Huden känns så himla ren och mjuk efter man har tvättat sig med den, åh, jag älskar den!

you are the only exception




Dagens smink, med ljuslila, vit och svart skugga, vit kajal och mascara. Enkelt, snyggt och ögonen framhävs fint tycker jag!


tips - grymma inpackningar



En viktig sak att göra för att få fint och friskt hår är att ha i en hårinpackning en gång i veckan. Här är mina favoriter! Den första kommer från Aussie och kostar ca 125 kr på Åhléns och Kicks. Den luktar underbart och reparerar och stärker håret.

Den andra, från Schwarzkopf, är mer återfuktande och jag som har lockigt, tjockt hår behöver mycket fukt. Den innehåller shea-smör som är helt fantastiskt för torrt hår! Även denna luktar gott och gör håret lent och mjukt på bara några minuter. Den kostar runt 60-80 kr och finns lite överallt, på H&M och i mataffärer bland annat.

Jag tycker det är bra att ha en inpackning som gör håret starkt och friskt, och en som återfuktar och gör håret mjukt. Jag brukar skifta varje vecka. Har ni slitet och torrt hår rekommenderar jag er verkligen att testa dessa två inpackningarna!


fail

Jag gjorde precis en mörk sminkning med svart och lila, och fotade alla steg för att sätta ihop ännu en tutorial, för det var så roligt. Så blev bilderna jättedåliga för det börjar bli mörkt ute.. booh! Så typiskt.. men jag gillar sminkningen så jag ska göra om tutorialen nästa helg eller något! :)

Men ett litet tips.. värm inte svart kajal och ta på övre vattenlinjen! Det gör ont, haha! Men jag tror där kom någon liten klump, så det var väl därför. Men nu svider det och jag ser lite suddigt, ska nog gå och tvätta bort allt smink nu. Aj aj..


kanske ska rengöra spegeln också..? ;)


tutorial - rainbow eyes

Har precis gjort min första tutorial, och det blev på regnbågsögonen jag visade i fredags! Den enda skillnaden är att jag inte lade svart eyeliner på övre fransraden nu, orkade inte, eftersom jag ändå inte ska någonstans idag! Bilderna är oredigerade så ni ser färgerna bra. Och jag har inget annat smink på mig, så ignorera de bleka ögonbrynen, hehe! Enjoy!

Ta en vit kajalpenna och värm den SNABBT med en tändare. Det gör den krämigare!

Kladda på vit kajal på hela ögonlocket, och jämna sen ut det med fingrarna.

Lägg en grön skugga på inre delen av ögat, sen en gul i mitten.

Lägg en orange skugga nästan längst ut, men spara en liten bit och lägg en lite mörkare orange där.

Lägg en lila skugga över det oranga längst ut. Ta sen en blå/turkos kajalpenna och dra en linje längs halva nedre fransraden.

Lägg sen en liknande blå skugga på kajalen med en smal borste. Om du inte har någon blå kajal kan du bara göra detta direkt. Ta sen samma lila skugga som du la längst ut på locket, och dra en linje på nedre fransraden som går upp.

Sudda ut skarpa kanter om det behövs, med en fluffig borste. Lägg sedan en vit skugga under ögonbrynet och i ögonvrån för att ljusa upp.

Värm den vita kajalen igen och lägg den på vattenlinjen. Böj sen dina fransar om det behövs.

Och ta på mascara!

Här använder jag Voluminous från Loreal!

Klart! Hoppas ni förstod och att ni gillar denna sminkningen lika mycket som jag gör! Detta är väldigt enkelt och roligt att göra, hoppas ni provar :)

confessions of a lipbalm addict



Två läppbalsam från Nivea som jag rekommenderar! Kostar 25-30 kronor gissar jag på, och återfuktar läpparna bra tycker jag! Det gula innehåller bl. a honung och mjölk, och luktar helt underbart om man gillar honung! Det känns tjockt och mysigt på läpparna, har inget negativt att säga om det! Men tyvärr har mitt brytits av så det är kladdigt att använda, så idag fick jag köpa ett nytt. Hade tänkt köpa ett likadant men det fanns inte. Så nu ska jag prova Hydro Care, som innehåller aloe vera, och vatten, som är lite konstigt eftersom det torkar ut huden.. hmm! Men än så länge verkar det bra!

Snart kommer vintern, som är mysig och underbar på många sätt, men hemsk för min hud! Usch! Blir en riktig torrboll, inte kul..

go green



Gröna ögon som jag gjorde för några veckor sedan, det enda som behövs är grön, svart och vit ögonskugga, och svart eyeliner och mascara! Gärna lite vit kajal på vattenlinjen också för att se piggare ut!

radiance by britney spears



Jag plockade med mig nya numret av Cosmopolitan i affären idag, och med fick man ett prov på Britney Spears nya parfym Radiance! Jag har varit lite nyfiken på den eftersom jag gillar Britneys parfymer, men jag blev besviken.. den luktar alldeles för starkt för min smak! Jag föredrar söta dofter. Så tyvärr kommer denna hamna i soptunnan!

tresemmé



När mina älskade Syoss Repair Therapy är slut ska jag prova Tresemmé. Schampoo som skyddar mot slitage och reparerar håret, och balsam som ger mycket fukt, precis vad jag behöver! De luktade väldigt gott i alla fall, vi får se om jag gillar dem! Flaskorna kommer räcka i en evighet, 900 ml!

Kostar 90 kronor styck i mataffärer, kan kännas mycket för schampoo och balsam men tänk så mycket där är i!

moonlight



En mörkare sminkning, som är roligare än en vanlig sotning! Jag har använt blått, svart och lila/rosa, och vitt till highlight under brynet. Snyggt till fest och perfekt till nyår som snart är här!

rainbow eyes



En regnbågs-look jag gjorde snabbt innan! Det är väldigt enkelt, eftersom det inte är så mycket blending och så, utan man mest lägger olika skuggor på olika delar av ögat, enklare blir det inte! Men det är en väldigt fin och såklart, färgglad, sminkning. Så fort jag har tid ska jag göra en tutorial och visa hur jag gör mina regnbågsögon, kanske på söndag!

welcome to beautybulan

Välkomna till Beautybulan, en ny blogg om mitt stora intresse - skönhet! Jag kommer visa olika sminkningar, tutorials, ge tips och råd om olika produkter och annat kul. Enjoy!

Jag är förresten en tjej på 16 år som ni kan kalla för Bulan, därav namnet Beautybulan, eller mitt riktiga namn Rebecca. Jag älskar det mesta som man kan sammanfatta med ordet skönhet, som smink, hår, hud och naglar. Gillar att läsa andras skönhetsbloggar, så nu har jag startat min egen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0